Enviat per: Jordi | 22 febrer, 2010

Daredevil en fa cinc-cents

Fa poc vaig llegir el Daredevil #48 (#500 USA) i vaig gaudir com un animal.  Han deixat al personatge en una situació inèdita en els seus quaranta anys d’història.  Però també em vaig emprenyar, i és que el guionista, Ed Brubaker, és d’una solvència contrastada, però la impressió que m’ha quedat és que es bo només quan vol.  Ha portat les regnes del personatge durant els darrers tres anys amb un nivell bo, però no excel·lent, i només ens ha ofert històries realment interessants ara, que deixa la sèrie, i també quan la va agafar, amb el diable guardià entre reixes.  Per això, perquè sabem que és un guionista brillant (només cal llegir Criminal), fa una mica de ràbia.  Però no és l’únic que ho ha fet.  Brian Michael Bendis (2001-06) també va fer el mateix en el seu moment, tot i que la seva etapa va ser millor que aquesta.  De fet, per mi ha estat la segona millor en tota la història del personatge, dubto que algú superi el que va fer Frank Miller (1979-86).  El que ara s’ha de veure és si a Marvel tindran els nassos (per no dir una altra cosa) necessaris de seguir endavant amb l’evolució del personatge.  En el món del còmic de superherois, la innovació i/o evolució veritable d’un personatge és molt rara de veure, per exemple quan Spiderman va revelar la seva identitat secreta al gran públic.  I el més comú és que més tard o més d’hora, algun altre guionista, per pressions editorials, faci marxa enrera i torni a deixar al personatge tal i com estava abans, trencant així amb la seva evolució natural —que fa por perquè podria fer perdre vendes— i anys d’històries, com va passar un altre cop amb Spiderman, quan literalment per art de màgia, la humanitat sencera va oblidar qui era i per postres, també es va esfumar el seu matrimoni, fet que va provocar en els afeccionats reaccions tan viscerals com aquesta, tot i que les vendes del personatge van acabar pujant, que és del que es tractava.

Anuncis

Responses

  1. Un petit comentari: al menys la col.lecció de DD està una mica al marge del Univers mutant i del Univers Vengador…és de les poques col.leccions que et pots llegir independenment sense mirar que passa a Marvel World…y que siga!!

  2. Sí, efectivament, et dono tota la raó. I que duri molts anys! Perquè si no, encara passarà com amb Thor, que quan anava per lliure tenia uns guions boníssims, però a l’hora d’inserir-lo dins les grans sagues Marvel, la cosa ja canvia. El guionista queda encara més encotillat i perd llibertat. I en el cas d’Straczinsky (Déu, quin cognom!), a més, la feina!

  3. […] de ninjes assassins, cortesia de l’anterior guionista, Ed Brubaker, del qual ja n’hem parlat anteriorment.  I en aquesta situació raïa el més atractiu de la proposta: podria, una persona […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: