Enviat per: Jordi | 4 Agost, 2009

Qui redimonis és Buck Rogers?

The adventures of Buck Rogers

Personatge de còmic creat al 1929 pel guionista Philip Francis Nowlan i el dibuixant i pilot d’aviació Dick Calkins.  Un bon dia, Buck entra en una mina i respira accidentalment un gas que el deixa en estat d’hibernació, i desperta al cap de cinc-cents anys, en ple segle XXV i en un món en lluita.  Una sèrie hereva del seu temps, amb guions molt influits per la tecnologia aeronàutica de la època, i un dibuix que deixa bastant que desitjar.  Tot plegat resulta ara molt ingenu, però en la seva època el còmic va ser molt popular al seu país d’origen, els EUA.  Però si per alguna cosa ha passat a la història, és perquè té l’honor de ser el primer còmic de ciència-ficció pròpiament dita que es va fer.  És més, el seu èxit va provocar, cinc anys més tard, al 1934, l’aparició d’un altre personatge que també viatjaria per planetes desconeguts: Flash Gordon, però aquest sí que es va fer famós arreu del món.  El motiu és perquè al darrera hi tenia algú que es va acabar revelant com un geni de la narrativa gràfica, tant en l’apartat de guió com en el de dibuix: el gran Alex Raymond.

Buck Rogers TV

Però, seguint amb Buck, el còmic es va seguir publicant amb diferents autors fins als anys 70, però no va ser fins al 1978 quan el personatge va revifar arrel d’una nova sèrie de TV, l’episodi pilot de la qual es va arribar a estrenar aquí en cinemes, i anys més tard TV3 va emetre senceres les dues temporades que se’n van arribar a realitzar.  Estic segur que més d’un ho recordarà.

I aquest any 2009, assistim a una nova revifalla del personatge, BuckRogers01 cov-Cassperquè l’editorial Dynamite n’ha començat a publicar als EUA noves aventures, adaptades als nostres temps, que es suposa que tard o d’hora acabaran veient la llum per les nostres terres (això és bo).  També es rumoreja que Frank Miller estaría interessat en dirigir una adaptació cinematogràfica del personatge (això ja no).

En qüalsevol cas, llarga vida a Buck!

Anuncis

Responses

  1. Llegir còmics és una cosa d’aquelles impossibles que el temps no em permet fer, però quan em jubili tindré un balcó on pintaré i llegiré còmics. Viuré de les rendes dels drets d’autora de les pel·lis que hauré fet. Juars.
    Tu domines el tema còmics?

  2. La idea d’una iaia pintora que, a més, llegeix còmics al balcó del seu pis nou-vell, és fantàstica. I si a més està subvencionada per diners provinents d’esforços anteriors, encara més. No domino el tema còmics, perquè hi ha gèneres dels que no en tinc ni idea i no m’interessen gens, però d’alguns es podria dir que hi entenc una miqueta. Hi ha autèntiques obres mestres en forma de vinyetes i bafarades.

  3. A hores d’ara, aquesta és l’entrada més vista del blog, no sé si per interès en el personatge o pel fet de parlar de còmics antics. En qüalsevol cas, si algú vol que parli d’algun personatge de còmic històric en concret, que ho deixi apuntat aquí! Gràcies!

  4. Doncs ja estan llegits els cinc primers números de la nova revifalla de Buck Rogers. Són entretinguts i deixen caure alguna referència a la sèrie de TV que fa somriure, però en general, poca cosa més. De tota manera, als EUA la col·lecció ha estat cancel·lada al número 12, o sigui, que poc li han durat aquestes noves aventures al pobre Buck! Fins la propera, noi!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: